Пропустить команды ленты
Пропустить до основного контента
SharePoint

Российский экономическийУНИВЕРСИТЕТ
имени Г.В. Плеханова

Основан в 1907 году

Перейти вверх

Optimizing the Ingredients of Functional Foods

Наименование публикации:Optimizing the Ingredients of Functional FoodsАвторы:Киселев В. М. , Липатова Л. П., Афанасьев М. А., Петропавловская А. В.
Киселева Т.Ф., Зубарева Е.Н.
Тематическая область:Пищевая промышленность
Вид публикации:Статья в сборнике
Электронная публикация:ДаЯзык издания:РусскийГод издания:2021Страна издания: Соединенное Королевство Наименование журнала или сборника:IOP Conf. Series: Materials Science and EngineeringНомер журнала (с указанием года):Vol.1079 Chapter 2. #032059.(2021)Наименование издательства:IOP Publishing LtdКод ISSN или ISBN:ISSN: 1757-8981Количество страниц:10Количество печатных листов:6,3Индексация:РИНЦ,
Scopus,
Google Scholar,
Web of Science
Библиографическая ссылка:Kiselev V.M., Kiseleva T.F., Zubareva E.N., Petropavlovskaya AV., Lipatova L.P., Afanasyev M.A.Optimizing the Ingredients of Functional Foods. In: IOP Conf. Series: Materials Science and Engineering, 2021.Vol.1079 Chapter 2. #032059. /International Science and Technology Conference (FarEastСon- 2020). doi:10.1088/1757-899X/1079/3/032059. IOP Publishing Ltd, Bristol, United Kingdom. Online ISSN: 1757-899X. Print ISSN: 1757-898/ Аннотация (реферат):

Conventional diets balance the multilevel, multifaceted needs by combining a diversity of foods into a daily menu. Such diets are compensatory by their nature. To compensate for the lack of some essential nutrients in foods, the body relies on the oversupply of some foods. The resulting diet is functionally disastrous; such dietary habits result in endemic and occupational diseases. Feeding on combined foods whose functional properties have been thoroughly adjusted helps properly balance the daily menu to optimize the intake of each nutrient, thus resulting in a higher quality of life, better health, saved foods, and lesser environmental impact. To optimize the composition and quantity of ingredients by the specified criteria so that the final functional food contains the required nutrient quantities, the authors hereof apply vector combinatorics. The paper summarizes the results of many years of research; it also articulates what else could potentially be researched further.



Перейти к списку публикаций