Пропустить команды ленты
Пропустить до основного контента
SharePoint
Перейти вверх

Chinese tea Pu-erh

Наименование публикации:Chinese tea Pu-erhАвторы:Емельянова Л. К. , Елисеев М. Н., Косарева О. А., Кузичкина Т. И.
Тематическая область:Пищевая промышленность
Вид публикации:Статья в журнале
Электронная публикация:НетЯзык издания:РусскийГод издания:2017Страна издания: Индия Наименование журнала или сборника:Research journalof pharmaceutical, biological and chemical sciencesНомер журнала (с указанием года):8(1) 2017Наименование издательства:Research journalof pharmaceutical, biological and chemical sciencesКод ISSN или ISBN:0975-8585Количество страниц:6Количество печатных листов:0,24Тираж, экз:10000Индексация:Scopus,
Google Scholar
Библиографическая ссылка:REFERENCES [1] Елисеев М.Н. «Товароведение и экспертиза вкусовых товаров»: учебник для вузов – М.: Издательский центр «Академия», 2006. – 38 c. [2] Елисеева Л.Г. «Товароведение и экспертиза продовольственных товаров»: Учебник. - М.: МЦФЭР, 2006. – 800с. [3] Казанцева Н.С. «Товароведение продовольственных товаров» Учебник. – М.: Дашков и К, 2007. – 356с. [4] Батурина И.А. «Товароведная оценка качества чая и кофе» – Краснояр. гос., 2007.– 44 с. [5] Hou, Y.; Shao, W.; Xiao, R.; Xu, K.; Ma, Z; Johnstone, B. H.; Du, Y. Pu-erh tea aqueous extracts lower atherosclerotic risk factors in a rat hyperlipidemia model. Exp. Gerontol. 2009, 44, 434-439. [6] Ku K. M., Kim J., Park H. J., Liu K. H., Lee C. H. Application of Metabolomics in the Analysis of Manufacturing Type of Pu-erh Tea and Composition Changes with Different Postfermentation Year; J. Agric. Food Chem. 2010, 58, 345-352. [7] http://5oclocktea.com сайт о чае «Чайный дом 5 O’CLOCKАннотация (реферат):

ABSTRACT Currently, the Russian market is actively developing Pu-erh tea sector. The manufacturer positions this product as an exclusive and elite. However, the Russian consumer insufficiently informed about the characteristics of Pu-erh tea, and, as a rule, isn’t able to estimate its exclusivity. The aim of this article is to study the market range, the chemical composition and characteristics of the comparative quality Pu-erh tea produced in China. The regularities between physico-chemical parameters identified in volatiles and flavor properties of Pu-erh tea. Keywords: Tea, Pu-erh, fermentation, organoleptic indicators, taste, extract.​​


Перейти к списку публикаций