Пропустить команды ленты
Пропустить до основного контента
SharePoint
Перейти вверх

International Wheat Trade– Proteinor Gluten?

Наименование публикации:International Wheat Trade– Proteinor Gluten? Авторы:Агапкин А. М. 
Карагодин В.П., Юрина О.В.
Тематическая область:Пищевая промышленность
Вид публикации:Статья в журнале
Электронная публикация:НетЯзык издания:АнглийскийГод издания:2017Страна издания: Индия Наименование журнала или сборника:Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences. Page No. 1957 Номер журнала (с указанием года):March–April 2017 RJPBCS 8(2)Наименование издательства: Page No. 1957Код ISSN или ISBN:ISSN: 0975-8585 Количество страниц:8Количество печатных листов:0,5Тираж, экз:200Индексация:РИНЦБиблиографическая ссылка:ГОСТ 10846-91 Зерно и продукты его переработки. Метод определения белка. М. ИПК Издательство стандартов, 1991 – GOST 10846-91. Grain and products of its processing. Moscow: IPK Standard publ. House, 1991.Аннотация (реферат):

​​​The modern state of quality assessment of soft wheat in respect of its gluten quality and quantity is discussed. International approach to this assessment is based on protein content determination, so the discrepancy between national and international approaches is discussed. Such discrepancy  is believed to have adverse influence on the competitiveness of domestic products. Comparative analysis of physico-chemical methods of soft wheat protein determination is displayed. Authors suggest to use near-infrared spectroscopy (NIS) for quality assessment of cereal crops. Transfer to the single methodology of  baking quality assessment of soft wheat may give significant economical effect both on internal and external markets.


Перейти к списку публикаций