Пропустить команды ленты
Пропустить до основного контента
SharePoint
Перейти вверх

 Food Security of Russia in the Context of Import Substitution

Наименование публикации: Food Security of Russia in the Context of Import Substitution Авторы:Анохина М. Е. , Зинчук Г. М., Яшкин А. В., Петровская С. А.
Тематическая область:Экономика и экономические науки
Вид публикации:Статья в журнале
Электронная публикация:ДаЯзык издания:АнглийскийГод издания:2017Страна издания:ГрецияНаименование журнала или сборника:European Research Studies Journal Номер журнала (с указанием года):Volume XX, Issue 3A, 2017 Наименование издательства:European Chair JEAN MONNET, University Of Piraeus, Dept.of Maritime StudiesКод ISSN или ISBN:11082976Количество страниц:12Количество печатных листов:0,7Тираж, экз:500Индексация:Scopus,
Google Scholar,
JEL and it is included in ZBW (ECONIS), SSRN and the EconLit, the electronic indexing and abstracting service of the American Economic Association. The ERS Journal has started to be distributed by EBSCO Publishing , MA USA
Библиографическая ссылка:6. Zinchuk G.M., Anokhina M.Y., Yashkin A.V., Petrovskaya S.A.Food Security of Russia in the Context of Import Substitution // European Research Studies Journal . -2017. - Volume XX, Issue 3A, pp. 371-382. URL: http://www.ersj.eu/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=109&dir=ASC&order=name&Itemid=154&limit=5&limitstart=20Аннотация (реферат):

The article analyses the conditions for ensuring food security of Russia with account for the factors of import substitution and policy implementation.  
 
It describes the theoretical approaches in research of problem of food security. The authors define the need in modern conditions of self-sustainment of the country's basic foodstuffs. The changes in food import volumes and agricultural products production evaluated.  
 
The problems of agricultural production highlighted. Particular emphasis is given to calculating demand in food resources with respect to factual food products consumption of various population groups. Defined main groups of food, which is not ensured rational consumption. The article offers a set of measures aimed at conducting food import and substitution policy without jeopardizing the country’s food security.  
 



Перейти к списку публикаций